Mijn Account

Gedeeltelijke opheffing éénrichtingsverkeer in Zomerloosstraat

Stad : Gedeeltelijke opheffing éénrichtingsverkeer in Zomerloosstraat

Eerstdaags starten de bouwwerken voor een nieuwe meergezinswoning op het hoekperceel Zomerloosstraat / Acacialaan. In de aanvangsperiode en de ruwbouwfase brengt dit veel vrachtverkeer met zich mee.

De Zomerloosstraat is echter ook een relatief smalle woonstraat, met veel fietsverkeer tussen het centrum en de vrijetijdsomgeving Zomerloos.

Om hierin een evenwicht te vinden wordt er tijdelijk tweerichtingsverkeer ingevoerd in de Zomerloosstraat, tussen de Acacialaan en de Sportstraat.

Een parkeerverbod wordt ingesteld langs de zijde van de onpare nummers tussen de Acacialaan en de Sportstraat.

Er wordt verwacht dat deze tijdelijke situatie minstens één jaar duurt.

"Van deze opportuniteit maken we ook gebruik om de effecten op het verkeer van deze tijdelijke ingreep te meten en de evolutie ervan waar te nemen.

Er is namelijk ook heel wat vraag van de bewoners van 'Kom Noord' om de bereikbaarheid van de woonwijk te verbeteren, via de Zomerloosstraat.

Deze nieuwe verkeerssituatie zal aangeduid worden met borden 'gewijzigde verkeerssituatie', waarmee we de aandacht willen trekken van alle weggebruikers."

vertelt Stad Gistel

Reacties (3)

 • Algoedt Eric
  Algoedt Eric06 juli 2019 19:14

  Meersgezinswoning ??? 21 appartementen met garages ipv van mooie bomen!

 • patrick dejonghe
  patrick dejonghe12 juli 2019 18:57

  de bereikbaarheid van kom Noord verbeteren hoeft vooral voor mensen die ook nu de regels aan hun laars lappen en/of in de wijk wonen aan de overkant van het zwembad.

 • patrick dejonghe
  patrick dejonghe12 juli 2019 18:59

  We kunnen alleen hopen dat de stad nauwlettend toekijkt op de voorwaarden van de bouwvergunning en de vergunning voor de verlaging van de grondwatertafel bij de nieuwbouw aan de Zomerloosstraat. Er werd immers tot nu toe nog geen enkele bescherming aangebracht rond de te behouden bomen én we zitten hoe dan ook al in een lange droogteperiode!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store