Mijn Account

Vervanging van alle roosters rond bomen door 'terradec'

Vervanging van alle roosters rond bomen door 'terradec'

Gistel zal als eerste in de regio alle oude roosters onder de bomen in de centrumstraten vervangen door een laagje 'terradec'. Dat is een water- en luchtdoorlatende verharding. In totaal gaat het om 20 boomspiegels.

"In april startte het stadsbestuur al met een proefproject in de Stationsstraat. Dit werd positief beoordeeld. Na een prijsvraag wordt het project gegund aan de firma Sidec in Balen.

Terradec is waterdoorlatend, onkruidwerend en naadloos. Er is dus geen niveauverschil tussen het voetpad en de boomspiegel. Het is bovendien een duurzame oplossing en antislip."

vertelt schepen van openbare werken Geert Deschacht.

In de centrumstraten liggen zo’n twintig zogenaamde boomspiegels: grond rond de stam van boompjes die water en lucht doorlaten.

Sommige roosters worden door de boomwortels omhoog geduwd. Maar bovendien: al het onkruid groeit er gewoon door (niet onderhoudsvriendelijk) en geven de straten geen mooie aanblik.

Wat vinden jullie van deze oplossing?

Reacties (1)

  • Franky Lava
    Franky Lava06 juli 2019 08:52

    Die roosters waren niet eens oud, maar wel heel mooi en decoratief . Dat beetje onderhoud, ach here. Die terradec is misschien wel praktisch, maar ook spuuglelijk en overigens rond de stam slordig aangebracht.

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store