Mijn Account

‘De bakker van de Koo’ van Rekkul werd gecomponeerd in de bunker van villa ‘Les Sophoras’

‘De bakker van de Koo’ van Rekkul werd gecomponeerd in de bunker van villa ‘Les Sophoras’

In de bunker van villa 'Les Sophoras' repeteerde in de late jaren '70 de groep Rekkul. Deze band werd onlangs vermeld in het boek van Frank Vermang 'Oostende Rock & Roll'.

Rekkul bestond uit 6 bandleden waaronder 4 Gistelnaars nl. Ulrik Ponette (drummer), Daniëlle Lapeire (pianiste en zangeres), Koen Ghesquière (zanger, bassist en componist) en Pascal Dognaux (zanger en gitarist).

Hun eerste single 'De bakker van de Koo' werd in de bunker gecomponeerd en even later opgenomen in de studio te Moere (Het Witte Huis) waar ook Marvin Gaye zijn laatste opnames deed in dezelfde periode.

"Het liedje 'De bakker van de Koo' staat eigenlijk op de B-kant. Op de A-kant van de single heb je het nummer 'Oostende betoncity'.

Op de cover van de single staat een oude foto van de bakkers van de Coo. De hoofden van de bandleden zijn er eenvoudigweg tussen geplakt. Zo ging dat vroeger!

Van links naar rechts zie je op de cover Jan Beirens, Patrick Gyselen, Koen Ghesquière, mezelf, Ulrik Ponette en Pascal Dognaux."

vertelt Daniëlle Lapeire, mama van Nanou Ponette.

De bakkers van de Coo

'De bakker van de Koo' gaat uiteraard over de bakkers van de Coo. De Coo was een groot warenhuis in de Romestraat te Oostende. In 1981 ging het failliet en het werd verkocht aan stad Oostende die er in 1986 het PMMK (huidige Mu.ZEE) oprichtte.

In de kelder van het gebouw was er vroeger een bakoven met bakkerij. De broodjes werden nog door de bakkers aan huis gebracht en dat gaf inspiratie voor de tekst van het liedje : De man des huizes is gaan werken, vrouw alleen thuis en dan komt de charmante bakker langs met zijn broodjes…

Op woensdag 26 juni was het plaatje 'De bakker van de Koo' nog eens te horen bij Radio Noordzee in het programma Oostende muziekstad met Frank Vermang.

Wie kent er de bakkers van de Coo nog?

Reacties (5)

 • Jean Corveleyn
  Jean Corveleyn01 juli 2019 19:03

  Het nummer heb ik nog nooit gehoord. Ben wel benieuwd. De bakkers zelf heb ik vroeger wel meegemaakt. Zij reden rond met een bakfiets waarvan het deksel opzij werd opengeklapt. De 'bakker' had een bruine, ribfluwelen pet op. Wij woonden in de Peter Benoitstraat en konden daar de bakkerij horen en ruiken.

  • Nanou Ponette 01 juli 2019 19:52

   Jammer genoeg heb ik nog geen digitale versie ervan kunnen bemachtigen.

 • Annick Heuzel
  Annick Heuzel05 juli 2019 07:39

  Ik heb ze vroeger nog dikwijls horen repeteren in de tuin of in de bunker!

 • Raphaël Demaeght 09 juli 2019 20:48

  ook in Gistel was er een Coo winkel deze was in de Heyvaertlaan in de omgeving van funerarium Vanhooren en de bakker deed zijn ronde met een auto je kon brood kopen met een jeton die je aanschafte in de Coo winkel

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store