Mijn Account

Planet Prudence kaapt Käthe Kollwitz Museum

Planet Prudence kaapt Käthe Kollwitz Museum

Prudence Geerts, een jonge Gistelse cartooniste, brengt een tijdelijke tentoonstelling die wil confronteren en contrasteren in het Käthe Kollwitz Museum te Koekelare.

De Gistelse Prudence (27) begon een drietal jaar geleden haar comics op Instagram te posten om voor zichzelf een soort van digitaal schetsboek aan te leggen.

Gespecialiseerde websites zoals 9GAG en BoredPanda pikten haar werk al snel op en in een mum van tijd had ze een enorme schare fans. Vandaag staat haar teller op bijna 700.000 volgers.

"Dankzij de aandacht van verschillende redacties en magazines en de vele positieve reacties die op het net de ronde doen, blijft het aantal volgers groeien. En zeggen dat ik eigenlijk geen fan was van sociale media."

zegt Prudence lachend

Met haar tijdelijke tentoonstelling in het Käthe Kollwitz Museum wil Prudence alias 'Planet Prudence' een brug slaan tussen de digitale en de fysieke wereld.

De jonge Gistelse cartooniste bekijkt de boodschap die Käthe Kollwitz wou brengen, door haar eigentijdse en eigenzinnige bril. Dit resulteert in een aantal cartoons rond de thematiek van pesten.

Käthe Kollwitz was iemand die het opnam voor de onderdrukten of mensen die het minder goed hadden. Vandaar de link die Prudence legt. Het werk van Planet Prudence brengt een gelijkaardige boodschap maar de uitwerking en de stijl zijn volledig anders.

De tijdelijke tentoonstelling van Planet Prudence in het Käthe Kollwitz Museum loopt van dinsdag 3 september tot en met vrijdag 27 december. De toegangsprijs bedraagt 3 euro.

Je kunt haar comics hier bekijken op Instagram.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store