Mijn Account

Twee Gistelse pelgrims ontmoeten elkaar 1700 km later

Twee Gistelse pelgrims ontmoeten elkaar 1700 km later

Ruim 2 maanden geleden zagen Bart Halewyck en Dany Verbeke elkaar aan het administratief centrum in Gistel.

Nu 1700 km later komen de wandelende en fietsende Gistelnaar elkaar tegen in Saint-Jean-Pied-de-Port. Bart bevindt zich al dicht bij de Spaanse grens.

"Tja rustdagen zijn altijd een beetje moeilijk in te vullen zeker - wachten op wat ? In Saint Jean Pied de Port zijn er wel een aantal goede redenen om eftjes te rusten :

1. De laatste dagen echt goed doorgestapt om de afspraak met Dany niet te missen - we hadden mekaar ruim 2 maand geleden gezien toen ik vertrok aan het A-C  in Gistel en een beetje reken en telwerk zorgde ervoor dat de fietsende en de wandelende gistelnaar mekaar tegenkwamen in SJPDP ! Onvoorstelbaar dat zoiets kan na 1700 km!

2. De stapbroeken : door het te felle stappen beginnen ze te scheuren en vandaag laten herstellen ! Dat was echt meer dan nodig!

3. De stapschoenen! Ze zijn super, het zijn de verlengstukken van mijn voeten, ze zitten als gegoten en ik kan me geen andere indenken - het zijn mijn lieve maten van de laatste 1700 km maar ze beginnen echt wel te ‘gaan’ (alsof ze dat al niet deden ) in de speciaalzaak wandelschoenen zien ze ook wel de slijtage op mijn (vooral rechter ) zool ! Maar identieke schoenen hebben ze niet / twijfel twijfel twijfel - heb nog een dag bedenktijd ....maar ik vrees dat ik met deze brave jongens de eindstreep niet ga halen...

4. Nog twee goede redenen om hier eftjes te blijven - niet morgen maar overmorgen komen twee heel toffe gasten me vervoegen voor een tochtje door de Pyreneeën - ze weten niet waaraan ze beginnen, ik trouwens ook niet maar we gaan voluit vier dagen in de atlantische Pyreneeën - er ligt geen sneeuw dus snowboots zijn niet nodig - alleen heel heel veel water (en een beetje doorzetting)"

vertelt Bart Halewyck in zijn blog

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store