Mijn Account

Einde in zicht voor eerste fase onderhoudswerken op E40 tussen Jabbeke en Gistel

Einde in zicht voor eerste fase onderhoudswerken op E40 tussen Jabbeke en Gistel

Het agentschap Wegen en Verkeer laat weten dat de eerste fase van de structurele onderhoudswerken op de E40 tussen Jabbeke en Gistel (in de rijrichting van Frankrijk) op het einde van deze week wordt afgerond.

Vanaf vrijdag 17 uur worden in de rijrichting van Frankrijk de doorsteken dichtgemaakt.

"Het verkeer zal op het huidig aantal rijstroken kunnen blijven rijden en zelfs plaatselijk op een rijstrook meer op het definitieve nieuwe wegdek. Er zal wel wat meer beweging zijn ter hoogte van de doorsteken. De capaciteit blijft dezelfde als in de huidige werfsituatie".

zegt het agentschap Wegen en Verkeer

Vanaf vrijdag 20 uur tot zaterdagavond wordt dan in de rijrichting van Brussel alle signalisatie weggenomen, zoals stootbanden en tijdelijke markeringen. Het verkeer zal van twee naar één rijstrook gebracht worden, waardoor de capaciteit halveert.

Op zaterdag 15 juni worden in de loop van de dag ter hoogte van Jabbeke in de rijrichting van Frankrijk de tijdelijke stootbanden weggenomen. Het verkeer komende van Brussel zal gebruik kunnen maken van 2 van de 3 rijstroken.

Op zondag 16 juni zou de verkeershinder opgelost zijn.

Vanaf september 2019 zou de tweede fase van de werken, vanaf de parking van Westkerke tot vóór de afrit van Gistel, starten. De parking van Westkerke zal tijdens deze werken afgesloten worden. Hierover meer info in augustus.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store