Mijn Account

Ga naar een 3-daags weekend in Parijs met Gezinsbond Gistel

UiT : Ga op 3-daags weekend in Parijs met Gezinsbond Gistel

Ditmaal trekt Gezinsbond Gistel de kaart van een 3-daags weekend vol wandelplezier en/of fietsplezier. Deze uitstap staat open voor iedereen, je hoeft geen lid te zijn van de Gezinsbond. De bedoeling is om een betaalbare culturele uitstap aan te bieden aan de Gistelnaars.

Er zal geslapen worden in een hotel (IBIS) dat gelegen is in het centrum van Montmartre op korte wandelafstand van Place du Tertre, het uitgaansleven rond de Moulin Rouge.

Het programma staat boordevol bezienswaardigheden. Alle verplaatsingen gebeuren met de autobus of vrije verplaatsingen met de metro.

Vrijdag

De bus vertrekt op vrijdagmorgen om 6u30 aan het A.C. Na aankomst in Parijs worden een rondrit en wandeling voorzien in de omgeving Trocadero, de Eiffeltoren en het Louvre.

In de namiddag is er een wandeling via La Madeleine, Place Vendôme, l'Opera, Palais Royale en een korte stop met vrij bezoek aan het warenhuis Lafayette gepland.

Zaterdag

Op zaterdag staan 2 fietstochten gepland met Nederlandstalige gidsen. Degelijke huurfietsen zijn inbegrepen en er wordt in 2 groepen gereden.

De gidsen loodsen de groep, met de nodige uitleg, naar toeristische en verborgen plekjes van de lichtstad. De start is nabij de theaterzaal 'Le Bataclan'. Indien er deelnemers op zaterdag willen wandelen i.p.v. fietsen is dit mogelijk op eigen initiatief.

Na het fietsen kan nog een kleine wandeling naar Place des Vosges of een drink in le Grand Café Bataclan op het programma staan.

Zondag

Op zondag is een vrij bezoek mogelijk ofwel een begeleide wandeling naar Montmartre en Sacré-Coeur en de begraafplaats Montmartre van oa. Dalida en France Gall.

In de namiddag een kleine wandeling in de Coulée verte René-Dumont en Rue Crémeux waarna een afsluitende rondrit in Parijs.

Rond 17u wordt er richting Gistel vertrokken. Terug thuis is voorzien omstreeks 22u.

Praktisch

Wanneer: 2-4 augustus
Deelnameprijs: 290 euro (250 euro vrij wandelen op zaterdag i.p.v. fietsen) per persoon. Voor een éénpersoonkamer is er een toeslag van 110 euro.
Verzekering: annulatie-,  bagage- en bijstandsverzekering : 12 euro per persoon.
Inbegrepen: busreis, verplaatsingen met de bus, hotelkamer + ontbijt, begeleide fietstochten en huur fietsen.
Niet inbegrepen: Avondmaal in plaatselijk restaurant (3-gangen menu) richtprijs circa 25 euro. Opleg voor een elektrische fiets is €10 per rit.

Inschrijving kan bij Roland Bintein, Esdoornlaan 3, 8470 Gistel tel. 059/27.95.87 of per e-mail roland.bintein@telenet.be.

Uw inschrijving is definitief na het storten van een voorschot van 150 euro p.p. op rekening van de Gezinsbond Gistel nr. BE72 4729 3567 5116.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store