Mijn Account

Herinrichting van de omgeving van het sportcomplex, de jeugdsite en de BKO

Herinrichting van de omgeving van het sportcomplex, de jeugdsite en de BKO

Gistel start met de opmaak van een bestek en onderhandelingsprocedure voor de herinrichting van de omgeving van het sportcomplex, de jeugdsite en de BKO.

Concreet gaat het om de straten Zomerloosstraat, Sportstraat, Pol Gernaeystraat en Vaartstraat.

Hierbij een korte samenvatting van de aan te pakken knelpunten:

 1. Inrichting van het kruispunt Vaartstraat-Groenedreef in functie van de verkeersveiligheid (snelheidsremmend) en de bereikbaarheid van de jeugdsite.

 2. Verwijdering verkeersplateau Vaartstraat en herstelling wegdek.

 3. Inrichting van het kruispunt Vaartstraat-Sportstraat met integratie van een veilig fietspad richting kruispunt Vaartstraat-Kaaistraat.

 4. Verwijdering van verkeersplateau Vaarstraat t.h.v. het bedrijf Boudolf en herstelling van het wegdek.

 5. Verder doortrekken van de Pol Gernaeystraat richting Zomerloosgeleed. Voorzien van een keerpunt alsook groenaanplantingen en duidelijke afbakening van parkeervoorzieningen. Daarnaast integratie van een wandel-fietsverbinding richting BKO-speelplein-jeugdsite.

 6. Inrichting van de Sportstraat met groenaanplantingen en bijkomende parkeervoorzieningen. Alsook een wandelverbinding naar de Pol Gernaeystraat en accentuering van de hoofdingang van het sport- en evenementencomplex in het straatbeeld.

 7. Inrichting van de Zomerloosstraat tussen het kruispunt met de Sportstraat en het Ghistelehof voor dubbelzijdig autoverkeer met vrijliggende wandel- fietsverbinding westelijk van de Zomerloosstraat tussen het bestaande wandelpad en het Ghistelehof. Voorzien van een keerpunt t.h.v. het Ghistelehof.

 8. Aanleggen van een wandel- fietsverbinding langs het Zomerloosgeleed.

Na de aanstelling van een ontwerper volgt een overleg met het bestuur (en een eventuele werkgroep) en een eerste ontwerpschets waarin een gefaseerde aanpak wordt opgenomen met budgettaire consequenties.

Momenteel is het heel moeilijk om de studiekost voor dit project te ramen zonder over de vereiste plannen en de gefaseerde aanpak te beschikken. Ze rekenen op een voorlopige studiekost van
€ 40.000 incl. 21% btw.

Wat vinden jullie van de aanpassingen?

Reacties (1)

 • Tanghe Chris
  Tanghe Chris 29 mei 2019 14:56

  Prachtig initiatief, deze omgeving heeft inderdaad een nood aan vernieuwing van het wegdek en een veilige wandel en fietspadennetwerk. Hopelijk wordt dit project snel gerealiseerd! Succes.

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store