Mijn Account

Bart Halewyck bijna 40 dagen verder

Bart Halewyck bijna 40 dagen verder naar Santiago de Compostella

Begin april is Bart Halewyck begonnen aan zijn wandeltocht naar Santiago de Compostella. Na bijna 40 dagen is Bart al meer dan halfweg door Frankrijk.

Hij zit momenteel in Saugues en heeft al 1000 kilometers in de benen.

Lees hier Bart zijn laatste avontuur:

Had het gisterenavond niet echt door maar ik beschikte over ‘a room with a view ‘ en wat voor view !! Vandaag leek het een klein stapje te worden - nauwelijks 20 k maar dat bleek zonder de hoogtemeters in rekening te brengen. Het begon al bij het verlaten van st privat d’Allier - onmiddellijk bergop via kleine smalle holle wegen vol rolkeien- mooi maar gevaarlijk ! De beloning van dit stijgend gedrag was wel subliem - boven op de top van de heuvel (967 meter) een kleine donkere kapel gebouwd met grote lavastenen - het enige venster geeft een ontzettend mooi licht (zie foto).

Daarna opnieuw bergaf tussen de geiten en de schapen, dit was een technische heel zware afdaling - losliggende keien, recentelijke regenval en bijzonder onregelmatige boomwortels zorgen ervoor dat de gemiddelde snelheid behoorlijk laag wordt!

Uiteindelijk toch toegekomen in Monistrol D’Allier - het laagstgelegen stuk van de dag (600 meter) en nu weten we waarom dit hele mooie landschap constant verpest wordt door hoogspanningsleidingen : hier staat een hydro electriciteitscentrale ! Niks gekort - opnieuw omhoog tot 1100 meter in een wel heel kort tijdsbestek - lastig want het is vandaag eindelijk eens wat beter weer en dus wel warm - zweten en nog eens zweten! Daarna kom je op een plateau op 1100 meter hoogte (is het een causse ?) het is er wel wat kouder en het waait wat meer - maar wel opnieuw weer heel mooi!

Ondertussen kennen de meeste compostellagangers me al wel - le Petit Belge qui se avance comme le TGV . Overdrijven kunnen ze wel die pelgrims - ik doe gewoon voort ! Tijd om aan te komen in Saugues - vooraleer je binnenkomt in de stad passeer je eerst wel een paar schitterende bewerkingen van wat kan met dode bomen ! Leuk en schone !!

Zonet het stadje verder bezocht en ze hebben hier ook een soort boeteprocessie op witte donderdag ! Heb het kruis dat wordt rondgezeuld even mogen opheffen - pff een kanjer van 50 kg !!! Morgen iets pittiger : 32 k !

Maar alvorens te gaan slapen : nog een straf verhaal uit deze regio : het beest van de Gévaudan!!! Spannend ! We spreken over medio 1700 en een beest (wolf?)of een mens is de streek aan het terroriseren (of is het een combinatie van beiden ). In geen drie jaar tijd maakt het beest/mens ongeveer 150 slachtoffers (vooral vrouwen en kinderen ). Louis XV stuurt een troepenmacht naar deze regio om orde op zaken te stellen maar er wordt niks gevonden !!ligt hier de basis van de wolven van wakkerdam ??? Come and see next week !!

Reacties (8)

 • Naessens nicole
  Naessens nicole 23 mei 2019 19:17

  Ik vind het geweldig dat je dat doet veel succes en mof??

 • Jan Willems
  Jan Willems23 mei 2019 20:19

  Mooi. Gogogo Allewiek; enjoy ...

 • Kaat Schreel
  Kaat Schreel23 mei 2019 20:59

  Geschiedenis was ooit echt en je schrijft er zelf een stukje aan. Goed zo! Doe vooral goed verder. Groeten van hier.

 • Dhaenens Marc
  Dhaenens Marc24 mei 2019 07:23

  Goe bezig Bart. Succes

 • Nele Ghesquière
  Nele Ghesquière 24 mei 2019 11:23

  Fantastische verhalen, mooi geschreven. Geniet ervan Bart! Succes!

 • Danny & Dorette
  Danny & Dorette24 mei 2019 19:38

  Gogo Bart . . . super prestatie van jou al ??

 • Steven Huyghebaert
  Steven Huyghebaert24 mei 2019 23:18

  Dat moet een fantastische ervaring zijn..Super. ik wens je veel geluk op je pad.

 • Jan cr
  Jan cr27 mei 2019 19:36

  Leuke informatie

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store