Mijn Account

Heraanleg Heyvaertlaan met ondergrondse glascontainers goedgekeurd

Heraanleg Heyvaertlaan met ondergrondse glascontainers goedgekeurd

Het stadsbestuur heeft donderdag het ontwerpdossier van het studiebureau voor de heraanleg van de Heyvaertlaan in Gistel goedgekeurd.

De straat naast het administratief centrum is in slechte staat en dat komt door de manier waarop deze nu aangelegd is. Deze kan het drukke busverkeer niet aan.

De werken bestaan uit de verwijdering van de bestaande verharding en de aanleg van een nieuwe toplaag in asfalt. De verkeersplateau’s verdwijnen en omm een verkeersremmend effect te creëren worden brede fietssuggestiestroken van 1m90 voorzien.

Ondergrondse glascontainers

Daarnaast worden de bestaande glascontainers ter hoogte van de parking aan het rondpunt vervangen door ondergrondse glascontainers.

Deze containers worden ook in andere delen van Gistel voorzien. Zodra er werken zijn in de buurt van een bestaande glascontainer wordt gekeken om deze onder de grond te steken.

Om stinkende vuilzakken te voorkomen zal er in in het centrum van Gistel ook een ondergrondse restafvalcontainer voorzien worden waarin de inwoners hun restafval kunnen dumpen.

Zijn jullie voorstander van deze werken?

Reacties (2)

  • Ronny Ulin
    Ronny Ulin19 mei 2019 13:36

    Heraanleg van de heyvaertlaan is meer dan nodig.....dus?? Ik vrees echter dat het sluikstorten en afvalprobleem niet zonder politionele controle kan. Ondergrondse containers zijn zeker ok.....maar zeker positief naar de beleidsvoerders.

  • Patrick Dejonghe
    Patrick Dejonghe20 mei 2019 19:03

    Ondergrondse glascontainers zijn prima, maar restafvalcontainers??? dan droppen de mensen daar in wat ze willen en zonder officiële vuilzak. Lijkt me niet volgens het systeem "de vervuiler betaalt"?

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store