Mijn Account

Verdeelde meningen over het weghalen van de tractorsluis in de Mosselstraat

Verdeelde meningen over het weghalen van de tractorsluis in de Mosselstraat

De tractorsluis in de Molenstraat die enkele jaren geleden geplaatst werd wil de Open VLD nu verwijderen. Dit is een betonnenblok met een hoogte van 20 cm bedoeld om auto's te vermijden in de landelijke wegen.

"De tractorsluis werd zonder enig overleg met de inwoners geplaatst. Er werd ook geen cijfermateriaal verzameld om de installatie van de sluis te staven. Wij voerden in 2017-2018 zelf een enquête uit. 85 procent van de bevolking gaf daarbij aan tegen het afsluiten van de landelijke weg te zijn.

Voor inwoners van Moere is de Mosselstraat een belangrijke verbindingsweg naar de hoofdgemeente Gistel. Een definitief collegebesluit is er nog niet, maar we hebben wel duidelijk de intentie om de sluis binnen afzienbare tijd te verwijderen",

vertelt Burgemeester Gauthier Defreyne.

Toch blijken er onder de Gistelnaren ook tegenstanders van het verwijderen van de tractorsluis te zijn. Zij komen aandraven met argumenten als de veiligheid van de fietsende schoolkinderen, het gevaar bij het oversteken aan de Groene 62 en bij het oversteken aan de grote baan.

Ook zijn sommigen de mening toegedaan dat de Mosselstraat geen druk autoverkeer aankan.

Wat vinden jullie van de tractorsluis. Moet die blijven of niet?

Reacties (10)

 • Jan Delancker
  Jan Delancker13 mei 2019 16:19

  Komt er dan ook een fietspad? Waar je rustig van Moere naar Gistel kunt rijden?

 • Philiep vandamme
  Philiep vandamme14 mei 2019 17:09

  Een sluipweg terug open zetten voor wagens ten koste van de vele fietsers, waaronder veel schoolgaande jeugd. Heel jammere beslissing!

 • Gert Vandenbroucke
  Gert Vandenbroucke14 mei 2019 20:10

  Overal gaat men sluipverkeer tegen,hier in Gistel stimuleert men het blijkbaar. Tot daar aan toe...maar ten koste van de schoolgaande jeugd,daar kan ik niet inkomen. Voorzie dan tenminste een degelijke, veilig alternatief. Maar die lijkt (voorlopig) te ontbreken.

 • Raphaël Demaeght 14 mei 2019 22:07

  De mosselstraat geeft verbinding met de zevekoteheirweg voor de tractorsluizen hoorden wij aan de bochten regelmatig piepende autobanden nu is dit nog sporadisch, sinsdien een nieuwe woonwijk langs de zevekoteheirweg met veel jonge gezinnen en kinderen . Met het verwijderen van de tractorsluizen zal de zevekoteheirweg die ook een smalle weg is en de grens extra verkeer te slikken krijgen en de veiligheid van de schoolgaande jeugd zowel van Sigo als het KTA zal daardoor in het gedrang komen.

 • Declercq Dirk
  Declercq Dirk20 mei 2019 16:28

  Een voormalige sluipweg terug open stellen vind ik totaal onverantwoordelijk ,vooral nu het landelijk gedeelte tussen zevekoteheirweg en de torhoutse baan een oase van rust geworden is waar vele mensen en kinderen komen kuieren of fietsen en dit in alle veiligheid.

 • Patrick Dejonghe
  Patrick Dejonghe20 mei 2019 19:14

  Ik ben 100% tegen: men zou beter ook nog iets doen aan het gebruik van Stampaerthoekweg en Zevekoteheirweg om zo snel mogelijk de Christinastraat te bereiken! Dus eigenlijk moeten we misschien meer in plaats van minder sluizen hebben. Ook de Acacialaan wordt meer dan nodig gebruikt om richting Vaartstraat te "vliegen" en dan hebben we het nog niet over wie een stukje tegen richting rijdt om van Zomerloos rond het centrum te geraken.

 • Albert
  Albert 20 mei 2019 20:47

  Er word altijd voorrang geheven aan de auto, ik vind het triestig dat er voor de fietsers niet veel gedacht word., neem eens een voorbeeld aan NEDERLAND.....

 • Dave
  Dave20 mei 2019 23:05

  De Mosselstraat met sluis is de Ideale plaats voor de vinkenzetting ipv de Zevekoteheirweg telkens af te zetten.??

 • Yves Durand
  Yves Durand21 mei 2019 18:11

  Jongeren gebruiken deze weg steeds meer omdat er geen doorgaand verkeer is. Ze komen er ook soms samen om te longboarden te skateboarden enz. Het zou jammer zijn moest dit nu afgenomen worden.

 • Boone Joseph
  Boone Joseph25 mei 2019 13:02

  De tractorsluizen moeten blijven voor de veiligheid en de rust van het Nieuwland. Het wordt tijd om de snelheidsduivels in de Groenestraat ook eens aan te pakken.

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store