Mijn Account

test

UiT : Leer met het PVF spel hoe je als mantelzorger ondersteuning kan bieden

Heel wat mensen zorgen onbetaald en langdurig voor een dierbaar persoon die omwille van ziekte, ouderdom of een handicap hulp nodig heeft. We noemen hen mantelzorgers.

Mantelzorgers zijn onmisbaar in onze maatschappij en hebben recht op ondersteuning. Samen met het Steunpunt Mantelzorg vzw geeft het lokaal dienstencentrum de Zonnewijzer deze ondersteuning door de mantelzorgers te informeren in de mantelzorgcafés.

Boeiende gespreksnamiddagen rond thema’s waar je als mantelzorger mee te maken krijgt en waarover je nog vragen hebt. Een ondersteunende bijeenkomst met andere mantelzorgers, begeleid door een deskundige die je met raad en daad kan bijstaan.

"Op Vrijdag 17 mei om 14 uur spelen we het PVF Spel in de Zonnewijzer, Bruidstraat 9 te Gistel. Persoonsvolgende Financiering (PVF) is een nieuwe manier om ondersteuning aan mensen met een beperking te organiseren en te betalen. De budgetten voor de zorg voor personen met een beperking gaan niet meer naar de voorzieningen of diensten maar rechtstreeks naar die persoon zelf.

Met dit spel leer je alles over het aanvragen van een budget en hoe je dit kan besteden. Duidelijke pictogrammen en aangepaste pionnen toveren moeilijke begrippen en een wirwar van regels om tot concrete mogelijkheden en unieke oplossingen.",

vertelt schepen Michel Vinke.

Meer informatie over de activiteit vind je door hieronder op de foto te klikken of in onze UiT kalender.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store