Mijn Account

Nieuw inschrijfmoment voor buitenschoolse opvang via mail

Nieuw inschrijfmoment voor buitenschoolse kinderopvang via mail

Op maandag 6 mei, vanaf 19u, konden alle kleuterouders plaatsjes online reserveren in de buitenschoolse kinderopvang voor zomervakantie 2019.

Ondanks de inspanningen om de servercapaciteit van het ouderportaal voor de inschrijvingen van de zomervakantie te verhogen, liep het online reserveren fout.

Na grondig onderzoek door de webmaster blijkt dat vele ouders met meerdere toestellen gelijktijdig inlogden op het ouderportaal en voortdurend de website refreshten.

Hierdoor zijn er tijdens de eerste minuten bij het openstellen van de website honderden bevragingen gebeurd en zelfs duizenden als je alle refreshes meerekent. Hierdoor ontstond een 'onbewuste en niet kwaadwillige' kleine (D)Dos (Denial of Service-aanval).

Nieuw inschrijfmoment

Door de vele ongenoegens en frustraties van heel wat ouders besliste het college van burgemeester en schepenen in de zitting van 7 mei om een nieuw inschrijfmoment te voorzien, waarbij alle ouders opnieuw de kans krijgen om op een correcte manier plaatsjes te reserveren voor de zomervakantie.

Het reservatiemoment van 6 mei wordt dus nietig verklaard. De reservaties voor de zomervakantie starten voor alle Gistelnaars op maandag 13 mei 2019, vanaf 19u stipt (en niet voordien).

De reservaties voor de niet-Gistelnaars starten op maandag 20 mei 2019, vanaf 19u stipt (en niet voordien).

Ouders kunnen per mail via zonnebloem@gistel.be vanaf het vooropgestelde moment de gewenste plaatsjes reserveren door middel van een oplijsting van data.

Er wordt gehanteerd met het principe: 'first asked, first served' (wie eerst vraagt, zal eerst bediend worden). Binnen de vier werkdagen na de aanvraag ontvangen alle ouders een bevestigingsmail van de gereserveerde data en/of eventuele wachtlijst.

(Je kunt nu reageren op onze nieuwsartikels zonder te registreren. Geef uw mening!)

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store