Mijn Account

test

Techniekacademie heeft impact en leidt tot meer ambitie voor technische jobs

Van januari tot mei konden in West- en Oost-Vlaanderen opnieuw 1440 kinderen in 40 gemeentes proeven van techniek en zo hun technische geletterdheid opkrikken.

De Techniekacademie Gistel is een initiatief dat kinderen van 10 tot 12 jaar onderdompelt in de wereld van techniek en STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

In hun vrije tijd werden leerlingen uit het vijfde of zesde leerjaar in Gistel uitgedaagd om problemen uit hun leefwereld op te lossen met techniek.

Twee techniekmentoren stonden in voor de begeleiding. De Techniekacademie vond plaats in Gistel op woensdagnamiddag, in 2 groepen, elke sessie duurde telkens 2 uur en liep van januari tot mei.

De kinderen werden uitgedaagd rond 6 concrete projectjes: ze maakten een periscoop, een memohouder, badproducten en een deurmatalarm, ze programmeerden een zelfrijdend wagentje, en bouwden een flatgebouw met windturbine. Ze gingen ook één keer op actief bezoek naar een bedrijf in de gemeente.

De Techniekacademie heeft impact! Uit de Bachelorproef van VIVES-studenten Sociaal Agogisch Werk leren we dat kinderen na deelname aan de Techniekacademie:

  • Meer ambitie hebben om zelf een technische job te doen!
  • Minder genderstereotiep denken over techniek.

De Techniekacademie is een samenwerking tussen de gemeente en Hogeschool VIVES met de steun van lokale bedrijfspartners, Sigo Gistel, Atlas-Atheneum Gistel en de provincie West-Vlaanderen en de provincie Oost-Vlaanderen.

De laatste les van de 12 sessies vindt plaats op woensdagnamiddag 15 mei 2019. Aansluitend, om 15.30 uur is er een kleine diploma-uitreiking georganiseerd door de gemeente.

Meer info vindt u op www.techniekacademie-gistel.be.

Reacties (1)

  • Daniëlle
    Daniëlle09 mei 2019 10:05

    Goede samenwerking tussen Atlas Atheneum en Sigo! Proficiat!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store