Mijn Account

Gespreksnamiddag over 'Grenzen stellen voor mantelzorgers'

UiT : Gespreksnamiddag over 'Grenzen stellen voor mantelzorgers'

Op vrijdag 19 april hebben we een gespreksnamiddag in het lokaal dienstencentrum (LDC) de Zonnewijzer over 'Grenzen stellen voor mantelzorgers'.

Heel wat mensen zorgen onbetaald en langdurig voor een dierbaar persoon die omwille van ziekte, ouderdom of een handicap hulp nodig heeft. Mantelzorgers zijn onmisbaar in onze maatschappij en hebben recht op ondersteuning.

"Tijdens de gespreksnamiddag gaan we dieper in op enkele vragen. Hoe kan je beter voor jezelf zorgen zodat je de zorg langer volhoudt? Hoe kan je jouw energie in balans houden, je grenzen herkennen en op een positieve manier assertief zijn?

We zoeken samen naar manieren om een goed evenwicht te vinden tussen je draaglast en je draagkracht. We geven deze ondersteuning samen met het Steunpunt Mantelzorg vzw. Zij geven ondersteuning aan mantelzorgers door hen te informeren en hun belangen te behartigen.",

vertelt voorzitter BCSD Michel Vincke.

Onder andere tijdens mantelzorgcafés: boeiende gespreksnamiddagen rond thema’s waar je als mantelzorger mee te maken krijgt en waarover je nog vragen hebt. Een ondersteunende bijeenkomst met andere mantelzorgers, begeleid door deskundigen die je met raad en daad kunnen bijstaan.

Klik op het evenement hieronder voor de praktische informatie.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store