Mijn Account

Footstep vzw zorgt voor klusjes aan huis bij 65-plussers

Footstep vzw zorgt voor klusjes aan huis bij 65-plussers

Het OCMW – Sociaal Huis Gistel werkt samen met Footstep vzw voor de opname van gevraagde klusjes aan huis en in de tuin.

Footstep vzw is een maatwerkbedrijf met een dubbel doel: enerzijds wil het de tewerkstelling verduurzamen van mensen die niet, nog niet en (voor velen wellicht ook) nooit in een traditionele onderneming aan de slag kunnen.

Anderzijds wil het als een sterke organisatie de vele verschillende samenwerkingen met en voor klanten omzetten in een goed bedrijfseconomisch resultaat.

"Zij verzorgen kleine herstellings- of onderhoudswerken in en rond het huis voor inwoners van Gistel die ouder zijn dan 65 jaar én die zelf niet meer voor die klusjes kunnen instaan",

vertelt schepen Michel Vincke.

Thuiszorgpremie klusjes

De klant betaalt voor het uitvoeren van de taken, verplaatsingsonkosten, gebruik van gereedschap, en de verzekering (exclusief materiaal en vervoer naar containerpark). Daarop kan de klant aan het OCMW – Sociaal Huis een premie aanvragen.

Het OCMW – Sociaal Huis geeft een thuiszorgpremie klusjes als de klant behoort tot de vermelde doelgroep, het klusje werd uitgevoerd door Footstep vzw (voorleggen van de factuur en het betaalbewijs) en de uitgevoerde werken voorkomen in de lijst van erkende klusjes voor de thuiszorgpremie klusjes.

Het maximum inkomen van de klant mag ook een bepaald bedrag niet overschrijden.

Erkende klusjes

Voor de erkende klusjes houdt het OCMW – Sociaal Huis speciaal rekening met werken die de veiligheid in en om het huis bevorderen en het wooncomfort van de klant verzekeren.

Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen de klusjes binnenhuis en kleine herstellingen buiten het huis.

Als 65-plusser kan je rechtstreeks contact opnemen met Footstep vzw bij Peter-Jan Decoster op het nummer 050 44 02 65. Je kan ook contact opnemen met Nele Vergote via telefoon 059 27 06 60 of via e-mail zonnewijzer@gistel.be.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store