Mijn Account

 Feestelijke opening van de Oostmolen

Feestelijke opening van de Oostmolen

Reeds voor het derde jaar op rij werd een sfeervolle lentehappening georganiseerd om de Oostmolen in de Warandestraat te Gistel te laten ontwaken uit zijn winterslaap.

"De jaren daarvoor organiseerden we in januari een zogenaamde avonddraaiing. Maar we kregen regelmatig af te rekenen met slecht weer en beslisten het over een andere boeg te gooien. Tot dusver hebben we het tijdens dit lente-evenement altijd getroffen met het weer.

Weet je, een molen was vroeger een echte ontmoetingsplaats in de stad of het dorp. Landbouwers kwamen er samen en mensen sloegen hier een praatje. We willen hier opnieuw een ontmoetingsplaats van maken en lijken daar in te slagen.",

vertelt molenaar Benoît Delaere.

De lentehappening van dit jaar lokte inderdaad meer dan 200 bezoekers. Ze konden allen genieten van een goed glas en lekkere oesters bij een stralende zon.

Toch werd het evenement even verstoord door 2 dronken Polen die zich mengden tussen de aanwezigen om zo uit het zicht van de achtervolgende agenten te blijven. Maar hun plan mislukte. Ze werden gevat en meegenomen voor verhoor.

Tussen april en oktober is de molen waarvan de eerste vermelding dateert van 1302, elke zondag open voor bezoek. Er worden nog kleine hoeveelheden graan gemalen en olie geslagen.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store