Mijn Account

Stad koopt verkeerstellers aan om de mobiliteitsproblemen in kaart te brengen

Stad koopt verkeerstellers aan om de mobiliteitsproblemen in kaart te brengen

Het stadsbestuur trekt 5.200 euro uit voor twee verkeerstellers. De aangekochte verkeerstellers meten onder andere het aantal doortochten, de snelheid en het type voertuig.

Deze tellingen zijn nodig om een duidelijk beeld te krijgen van de verkeersstromen en verkeersintensiteit op de Gistelse wegen.

De eerste verkeersteller werd deze week geplaatst in de Stationsstraat. De resultaten worden besproken met het Agentschap Wegen en Verkeer dat wegbeheerder is van deze gewestweg.

De doelstelling daar is om de veiligheid van de fietser te verhogen. De komende maanden worden de verkeerstellers aangebracht op verschillende plaatsen in de stad.

We willen zo inspelen op de vele vragen van inwoners om de mobiliteitsproblematiek aan te pakken en dus verkeerswijzigingen door te voeren. De metingen zullen beoordeeld worden door de mobiliteitsraad die nog opgericht moet worden.

vertelt burgemeester Gauthier Defreyne.

De mobiliteitsraad wordt voorgezeten door de burgemeester en zal bestaan uit experten, inwoners en afgevaardigden van belangengroepen.

De Open VLD pleitte vóór de verkiezingen om de centrumstraten in te richten als fietsstraten. Met de cijfergegevens die ze verkrijgen via de tellers zal het bestuur naar het AWV trekken om dit te kunnen realiseren.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store