Mijn Account

Deel 3 : Vreemdeling blijf je voor altijd, al eten je kinderen stoofvlees met frietjes

Interview : Deel 3 : Vreemdeling blijf je voor altijd, al eten je kinderen stoofvlees met frietjes

Alex van MijnGistel ging samen met buddy Els Viaene op bezoek bij haar Arabische familie in Gistel. Deze bijzondere ervaring heeft Alex neergeschreven in een 3-delig verhaal over Buddywerking en de familie Al janabi. Dit is het derde en laatste deel van het verhaal.

Het eerste deel kun je hier lezen.
Het tweede deel kun je hier lezen.

Vreemdeling blijf je voor altijd, al eten je kinderen stoofvlees met frietjes

Els Viaene komt soms één keer per week op bezoek bij de familie Al janabi en soms is ze elke dag present. "Als buddy bepaal je zelf hoe je jezelf nuttig maakt. Een opleiding is niet voorzien maar voor steun en met onze vragen kunnen wij altijd terecht bij Anja Vroomen en Geert Loncke. Beiden nemen de werking en eindverantwoordelijkheid op zich vanuit Dienstencentrum De Zonnewijzer", verduidelijkt deze sympathieke buddy.

"Ook schepen Michel Vincke wil ik belonen met een schouderklopje. Hij was er sedert de opstart bij voor de nodige politieke ondersteuning!" Els doet bij deze ook een oproep aan alle mensen die zich willen inzetten voor een betere samenleving: "Er is noodzaak aan bijkomende buddy’s. We zijn nu slechts met vijf voor een twintigtal te begeleiden personen of gezinnen."

Stoofvlees met frietjes

Woensdag 27 februari jongstleden sneuvelt het temperatuurrecord voor de derde dag op rij. Nog nooit was het sinds het begin van de metingen zo warm op 27 februari. Deze vooravond voelt inderdaad aan als lente. De schemering valt als ik langs de Groene 62 huiswaarts richting Moere fiets.

De familie Al janabi heeft bij mij een diepe indruk nagelaten. Als ik de drukke N33 aan de Moerdijk oversteek komt al vlug mijn thuis in zicht. Ik trap nog eens stevig door en passeer mijn buren. Er schiet mij opeens iets te binnen dat mijn buurman Adel enkele jaren terug vertelde.

Adel is van Tunesische afkomst en woont al meer dan veertig jaar in België. Hij kocht de aanpalende woning samen met zijn Marokkaanse vrouw en is de trotse hardwerkende vader van een groot gezin.

"Luister Alex", zei hij mij. "Vreemdeling blijf je voor altijd, al eten je kinderen stoofvlees met frietjes en zijn ze fan van K3. Er zullen nog vele jaren verstrijken vooraleer velen willen inzien dat ook achter een gekleurd aangezicht ook maar een mens schuilt…".

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store