Mijn Account

De toekomst van het SMIS domein

De toekomst van het SMIS domein

Het privaat eigendom op de hoek van de Zomerloosstraat en de Acacialaan (gekend als domein SMIS) is verkocht aan een bouwpromotor, die er een gebouw met 21 appartementen en parkeergarages wil oprichten.

Groen vindt dat de stad dit perceel van 8000 vierkante meter in Gistel had moeten inkleuren als bosgebied.

Nadat omwonenden bezwaren hadden ingediend, zette Kimberly Maenhoudt van Groen deze kwestie opnieuw op de agenda van de gemeenteraad.

"Het terrein is woongebied. Al in 2010 werd bepaald dat daar een meergezinswoning kan komen met een maximale oppervlakte van 1.000 vierkante meter. Dat is een achtste van het terrein. En door in de hoogte te bouwen kan je meer open ruimte creëren tussen de bebouwing",

zegt Wim Aernoudt, Schepen van Ruimtelijke Ordening, die de plannen verdedigt.

Bouwvergunning?

Ook werd reeds eerder door Groen beroep aangetekend bij de provincie.

"Dat beroep werd in een hoorzitting besproken. Op die zitting werd afgesproken om de omwonenden en de projectontwikkelaar samen te brengen. Die vergadering vond deze week plaats. Op die vergadering kwamen geen noemenswaardige nieuwe elementen naar voren.

De discussie ging ook niet over het al dan niet realiseren van een project, maar wel over de modaliteiten: waar kan het gebouw best komen om de groene omgeving maximaal te sparen en om de privacy van de omwonenden te respecteren. De provincie moet nu een beslissing nemen over het verlenen van een bouwvergunning",

vertelt schepen Wim Aernoudt.

Op de website van Open VLD lazen we het volgende : "Via dit project wordt het momenteel afgesloten domein opengesteld aan alle Gistelnaars. Dit met respect voor alle omwonenden en optimaal behoud van groen."

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store