Mijn Account

Wittelintjesactie CD&V

Wittelintjesactie CD&V

Vrouw & Maatschappij – CD&V politica voert mee de strijd tegen gendergerelateerd geweld. In onze samenleving hoort dit geweld gewoon niet thuis. Gendergerelateerd geweld op vrouwen is een doelbewuste aanslag op de gelijkheid van vrouwen en mannen.

CD&V wilt een samenleving waarin elke vrouw, elke man en elke transpersoon een volwaardige en gelijke positie heeft en waarin niemand wordt gediscrimineerd of moet lijden onder geweld omwille van hun geslacht, hun gender of hun genderexpressie.

In Vlaanderen duiken 150 crime-scenes op in het straatbeeld, voorzien van vrouwenschoenen (en ook hier en daar mannenschoenen!). Zo ook in Gistel. Ze visualiseren op pakkende wijze de 150 slachtoffers van potentieel dodelijk partnergeweld, die in 2018 in België door de parketten werden geregistreerd.

Gistels voorzitster van Vrouw & Maatschappij-CD&V politica, Kelly Delboo:

"Op de 20ste editie van onze Wittelintjesactie nodigen we de bevolking uit om even stil te staan bij dat hoge cijfer en om zich bewust te worden van het feit dat we allemaal – autoriteiten én burgers - kunnen helpen om dat cijfer naar beneden te krijgen. De actie loopt van 20/11 tot 25/11"

(Op de foto v.l.n.r.: raadslid bijzonder comitee OCMW Donata Tournoy, gemeenteraadsleden Kathleen Bruneel, Lieve Dehaemers en Annie Cool)

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store