Mijn Account

Horeca sluit om 23 uur in Gistel

Horeca moet sluiten om 23 uur in Gistel

De burgemeester besluit om op lokaal niveau hardere maatregelen te nemen om de opmars van het coronavirus in te dijken.

Vanaf vrijdag 16 oktober moeten zowel alle restaurants als cafés sluiten om 23 uur. Aan tafel mogen er nog maximum 4 personen plaatsnemen, tenzij het om één gezin gaat. Op evenementen in gemeentelijke gebouwen worden er nog maximum 50 personen toegelaten.

Het ministerieel besluit van 8 oktober 2020 bepaalt dat restaurants en drankgelegenheden geopend mogen zijn tot 1 uur voor de restaurants en tot 23 uur voor de andere drankgelegenheden. Het probleem stelt zich dat heel wat Gistelse cafés beschikken over het blauw vignet van het FAVV en dus open mogen blijven tot 1 uur.

De burgemeester heeft besloten om verstrengde maatregelen op het ministerieel besluit te nemen om duidelijkheid en gelijkheid te scheppen.

"Op niveau van de gemeente is een onderscheid in sluitingsuren tussen cafés en restaurants niet wenselijk om de gelijkheid te waarborgen tussen alle betrokken horecazaken. Het is dus aangewezen om zowel restaurants als cafés een gelijk sluitingsuur op te leggen. Alle horecazaken worden persoonlijk ingelicht door onze diensten",

licht burgemeester Gauthier Defreyne toe.

Verder is het noodzakelijk om het risico van verdere besmettingen binnen de gemeentelijke gebouwen te beperken, naar zowel personeelsleden als bezoekers toe.

Daarom besluiten we alle activiteiten en evenementen van meer dan 50 personen in de gemeentelijke gebouwen te annuleren.

Dit geldt voor de periode van vrijdag 16 oktober tot en met zondag 8 november. Deze periode kan bij burgemeestersbesluit verlengd worden.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store