Mijn Account

Lithobeton duurzaam naar het werk met ‘De testkaravaan komt er aan!’

Lithobeton duurzaam naar het werk met ‘De testkaravaan komt er aan!’

Van donderdag 10 september tot en met donderdag 24 september was ‘De testkaravaan komt er aan!’ te gast bij Lithobeton, een Belgische producent van kwalitatieve afgewerkte betonproducten zoals prefab cabines, betonbuizen, U-kanalen, betonstraatstenen en signalisatietegels.

Het uitgangspunt van ‘De testkaravaan komt er aan!’ is het ‘test het uit’-principe: de provincie stelt per campagneperiode gratis een vloot van duurzame vervoermiddelen ter beschikking voor de werknemers.

Naast elektrische fietsen en speedpedelecs kunnen ze elektrische bakfietsen, elektrische familietandems, vouwfietsen, fietskarren, enz. uittesten. De testperiode per bedrijf bedraagt 2 weken.

De interesse bij de personeelsleden van Lithobeton was groot want 24 medewerkers schreven zich in. Onze medewerkers reden bijna 6.000 duurzame kilometers wat een besparing van bijna 1 ton CO2 opleverde.

Op donderdag 24 september 2020 om 12u30 was er een slotmoment dat werd bijgewoond door de gedeputeerde voor Mobiliteit Jurgen Vanlerberghe, burgemeester van Oudenburg Anthony Dumarey en onze gedelegeerd bestuurders Sophie en Tom Bulcke.

Tijdens het feestelijk slotmoment was er ook een prijsuitreiking met heel wat leuke prijzen zoals “Gif mo chette”-fietstassen, bonnen voor West-Vlaamse streekproducten en van een sportwinkel.

Onze gedelegeerd bestuurder, Tom Bulcke bedankte op het einde van het slotevent de Provincie, de stadbesturen van Gistel en Oudenburg en uiteraard ook de medewerkers van Lithobeton om van de Testkaravaan een succes te maken.

Tevens greep hij de gelegenheid aan om de verschillende overheden te feliciteren met de aandacht voor de aanleg van fietspaden en veilige herinrichting van de bijhorende fietsinfrastructuur en de rol die Lithobeton hierin kan spelen.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store