Mijn Account

Kinderen van de basisschool De Horizon hebben een speelweide

Kinderen van de basisschool De Horizon hebben een speelweide

In samenwerking met de lokale kerkfabriek werd een groene weide langs de Dorpsstraat, ter hoogte van de bushalte, ingericht.

De bestaande speelplaats tussen de schoolgebouwen is beperkt in oppervlakte door de sterke groei in leerlingen van de afgelopen jaren.

"Daarom keken we met de school uit naar een locatie waar de kinderen, die tijdens de middagpauze op school blijven, toch voldoende speelruimte krijgen. Je moet weten dat van alle leerlingen op school maar liefst tachtig procent hier ’s middags blijft eten.

Tijdens de krokusvakantie hebben leerkrachten en leden van de ouderraad een omheining geplaatst. Er moeten alleen nog voetbaldoelen en een volleybalnet komen.

Ook wordt gekeken voor enkele picknicktafels, zodat hier op mooie dagen kan geluncht worden. Het terrein is zo’n 2.000m² groot en ligt op ongeveer honderd meter van de school. Maar alle kinderen worden steeds begeleid van en naar de weide.

Ook zullen hier educatieve projecten plaatsvinden, zoals knutselen of sport.",

vertelt directeur An Ameloot.

Schepen van onderwijs Michel Vincke is blij met dit initiatief.

"De basisschool is sterk gegroeid in leerlingenaantal: van 126 kinderen in 2006 naar 216 op vandaag. De gemeenteschool speelt dan ook een belangrijke rol in Snaaskerke en heel Gistel. Deze speelweide is een mooi en positief verhaal voor het dorp en haar school.",

vertelt Michel Vincke.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store