Mijn Account

Gistel organiseert een bebloemingswedstrijd

Gistel organiseert een bebloemingswedstrijd

Gistel organiseert een bebloemingswedstrijd, waar iedere inwoner en tweedeverblijver van de stad kan aan deelnemen.

Op die manier wenst het stadsbestuur bij te dragen aan het vergroten van de biodiversiteit en wordt een grotere variatie aan fauna en flora nagestreefd door in te zetten op insecten- en diervriendelijke natuur en autochtone en inheemse beplanting. De vergroening van het straatbeeld heeft een luchtzuiverende functie en capteert CO2.

Voor deze wedstrijd komen tuinen, gevel- en terrasversiering en bedrijven, zichtbaar vanop de openbare weg, in aanmerking voor deelname. Daarbij komen enkel levende planten in aanmerking.

Je kunt je inschrijving bezorgen in het AC, per mail via bebloeming@gistel.be of via het inschrijvingsformulier op de website www.gistel.be. In de wintereditie van de Gistelzine zul je ook een papieren inschrijvingsformulier kunnen invullen.

Inschrijvingen zijn jaarlijks mogelijk tegen uiterlijk 20 mei van dat jaar. Elke inschrijver ontvangt een bordje dat aangeeft dat de tuin deelneemt aan de jaarlijkse bebloemingswedstrijd.

Alle informatie en het reglement zullen binnenkort terug te vinden zijn op www.gistel.be. Er wordt tweemaal per jaar gejureerd en deelname aan de wedstrijd is gratis.

Reacties (1)

  • Johan halewyck
    Johan halewyck 16 september 2020 11:59

    Ik vind het jammer dat er ook geen wedstrijd is voor gewoon tuinen. Het jaar volgend op de wedstrijd zou een open deur kunnen georganiseerd worden. Zo zouden men veel bij elkaar kunnen opsteken en pareltjes ontdekken.. .

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store