Mijn Account

De fietsbieb in Gistel doet het goed

De fietsbieb in Gistel doet het goed

De Gistelse fietsbieb is nog maar een goede 2 maand open en er werden al heel wat fietsen verhuurd. Dit project is een samenwerking van beweging.net, de gezinsbond, vzw De Stampaert, enkele externe vrijwilligers en met de steun van het Huis van het Kind Gistel.

De fietsbieb biedt gezinnen met jonge kinderen de kans om een kinderfiets te ontlenen tegen een lage prijs. Kinderen ontgroeien hun fiets snel. Een nieuwe fiets aankopen kan een belangrijke hap uit het budget nemen.

Het project biedt geen nieuwe fietsen aan, maar leent kwaliteitsvolle tweedehandsfietsen uit. Het zijn tweedehandsfietsen die in orde worden gemaakt door vrijwilligers en na een grondige keuring in de uitleen worden gezet.

Naarmate kinderen groter worden, ontlenen ze de fiets(maat) die ze nodig hebben. M.a.w. wordt de fiets in de loop van het jaar te klein, dan kan de fiets ingeruild worden.

Elk gezin met jonge kinderen, maar ook grootouders voor de kleinkinderen of scholen en jeugdbewegingen (bij het organiseren van uitstappen bijvoorbeeld voor kinderen die geen fiets hebben) kunnen fietsen ontlenen bij de fietsbieb.

De fietsbieb is gelegen in de lokalen van vzw De Stampaert, Stampaerthoekweg 34, te Gistel. In deze coronatijden is alles op afspraak.

Meer info op www.fietsbieb.be.
Contact: gistel@fietsbieb.be

(Op de foto: Fran Claeys is super tevreden met haar nieuwe fiets met v.l.n.r.: stafmedewerker beweging.net Anuschka Dildick, vrijwilligster van de gezinsbond Martine Billiet, papa Lode en broertje van Fran, Fran Claeys, vrijwilligster beweging.net en vzw de Stampaert Liliane Decorte en vrijwilliger beweging.net en vzw de Stampaert, alsook coördinator van de fietsbieb Luc Ghyselbrecht.)

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store