Mijn Account

Gistel sluit zicht aan bij de European Disability Card

Gistel sluit zich aan bij de European Disability Card

CD&V-Gistel stelde op de gemeenteraad voor om met onze stad aan te sluiten bij de EDC, de European Disability Card. De voltallige gemeenteraad keurde dit agendapunt goed.

De inschrijving bij EDC is een belangrijke stap om de participatie van personen met een handicap in Gistel te verhogen. Iedereen die op wieltjes door het leven rolt, die de wereld anders 'ziet' of 'hoort', iedereen in Gistel die het recht heeft om de EDC-kaart aan te vragen, krijgt hierdoor de kans om makkelijker deel te nemen aan culturele, sportieve en vrije tijds activiteiten.

Sinds de EDC-kaart in 2017 in België het levenslicht zag engageerden al 81 gemeenten zich om de kaart actief te promoten. Luc Ghyselbrecht, lid van CD&V-Gistel en zelf één van de 54000 EDC-kaart-houders bracht samen met anderen dit punt onder de aandacht.

Gistel engageert zich door de inschrijving bij EDC om personen met een handicap te helpen de kaart aan te vragen. Stad Gistel bereidt zich voor om de sportclubs, musea en andere organisaties op te roepen om de toegankelijkheid voor personen met een handicap te verbeteren.

Zo kunnen EDC-kaarthouders b.v. toegang krijgen tegen een verminderde prijs in een Gistels museum, of bij een sportclub. Gistelse verenigingen kunnen b.v. gratis brochures ter beschikking stellen in brailleschrift.

"Stad Gistel zal een voorbeeldrol aannemen bij de evenementen die ze zelf organiseert: dit kan b.v. bij de speelpleinwerking en sportkampen, de toegang tot het zwembad of filmvoorstellingen…
CD&V-Gistel is benieuwd naar de concrete uitwerking van de EDC in onze stad!"

vertelt Kathleen Bruneel, gemeenteraadslid CD&V-Gistel

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store