Mijn Account

Gistel haalt subsidie binnen voor realisatie van CO2-neutrale stedelijke werkplaats

Gistel haalt subsidie binnen voor realisatie van CO2-neutrale stedelijke werkplaats

Gistel streeft naar een CO2-neutrale werkplaats en investeert hiervoor ongeveer € 150.000 à 160.000. De dienst infrastructuur haalde hiervoor een subsidie van € 100.000 binnen van Provincie West-Vlaanderen.

Het project bestaat uit verschillende fases. In een eerste fase wordt een kleine, lichte, elektrische vrachtwagen aangekocht voor de lediging van de afvalbakken.

Daarnaast worden de tweetakt benzine-aangedreven machines voor groenonderhoud - denk daarbij aan bosmaaiers, haagscharen, kettingzagen en grasmaaiers - vervangen door elektrische machines. Een elektrische bakfiets staat ook nog op het verlanglijstje.

Binnen het project is ook de aanplanting van één hectare bos voorzien.Deze machines worden opgeladen in de werkplaats. Hiervoor worden op het dak van de werkplaats en de gemeenteschool zonnepanelen gelegd.

Deze panelen slaan de opgewekte elektriciteit tijdens de dag op in een grote batterij. Dankzij deze energie kunnen we ’s nachts de elektrische vrachtwagen en de batterijen van de machines voor het groenonderhoud opladen.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store