Mijn Account

Nieuwe minigraver voor de wegendienst

Nieuwe minigraver voor de wegendienst

De werkliedenploeg kocht een nieuwe 4.1 ton graafmachine aan. Met deze machine kunnen nu wat grotere werken uitgevoerd worden. Die wordt vooral gebruikt als hulpmiddel voor het aanleggen of het herstellen van voetpaden, inritten van inwoners …

De graafmachine zal ook worden ingezet voor het afgraven van de grasbermen die te hoog liggen, de opkuis van grachten, om verouderde beplanting te verwijderen …

Schepen Geert Deschacht:

"De minigraver is ter vervanging van onze oude minigraver van 2.8 ton die dateert van 1998. Deze had meer dan 6000 werkuren op de teller en was dus tot op de draad versleten. De keuze voor een zwaarder type 4.1 ton is omdat we inderdaad iet wat grotere werken zouden kunnen uitvoeren zoals het sporadisch ruimen van grachten."

De nieuwe minigraver voldoet aan de Europese regelwetgeving inzake de emissienorm en is voorzien van een stage V-dieselmotor. De machine werd aangekocht bij Eurotrading Mortier te Ichtegem.

(V.l.n.r.: Hans Mortier (Eurotrading Mortier), burgemeester Gauthier Defreyne, schepen Geert Deschacht, Francis Reynaert (wegendienst) en sectorverantwoordelijke groen Olivier Rosseneu.)

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store