Mijn Account

Installatie camera op containerpark laat toe om wachtrij online te raadplegen

Installatie camera op containerpark laat toe om wachtrij online te raadplegen

Op de website van Gistel kan je sinds kort een beeld van de ingang van het containerpark opvragen. De eventuele wachtrij kan dus door iedereen van thuis bekeken worden. Op die manier krijgt de Gistelnaar de nodige informatie om zijn of haar bezoek aan het park te plannen op een rustig moment.

Naar aanleiding van de coronacrisis waren wij bij de heropening genoodzaakt het aantal bezoekers in het park te beperken. Om iedereen een veilig bezoek te garanderen, is het aantal wagens tegelijk in het park nog steeds beperkt tot acht. Het ziet ernaar uit dat dit nog een tijd zo zal blijven.

Sinds de invoering van deze beperking vormt er zich soms een wachtrij aan de ingang. Dit doet zich vooral voor op dinsdag, woensdagnamiddag en op zaterdag. Om de Gistelnaar goed te informeren kun je nu op de website een beeld van de ingang van het park zien. Dit is de eerste toepassing van camera's bij het Gistelse stadsbestuur.

Op de website www.gistel.be vind je de pagina door de de zoekterm 'containerpark" in te geven. Andere wegen zijn: homepage 'Meest gezocht' > Afval > Containerpark of Menu > Omgeving > Afval > Containerpark. Op de pagina van het containerpark klik je op 'Bekijk een actuele foto van de wachtrij'.

De resolutie is zo ingesteld dat we voldoen aan de privacywetgeving. De nummerplaten zijn niet leesbaar. De installatie hebben we ook aangegeven bij de gegevensautoriteit.

(Op de foto v.l.n.r: schepen Wim Aernoudt, sectorverantwoordelijke containerpark Serge Rosseel en ict-verantwoordelijke Sandy Vermeersch.)

Reacties (1)

  • Jong nog
    Jong nog30 juli 2020 12:00

    B njonja n

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store