Mijn Account

Nieuwe windturbines langs de E40

Nieuwe windturbines langs de E40

De bedrijven Aspiravi en Storm onderzoeken de mogelijkheid om samen zes windturbines te realiseren langsheen de E40 in Oudenburg en Gistel (aangeduid op het plannetje in de foto onderaan). Het windproject zit nog volop in studiefase.

Eens het windpark operationeel is, zal het genoeg groene stroom produceren om te voorzien in het jaarlijks verbruik van meer dan 20.500 gezinnen.

Storm is een Belgische windparkontwikkelaar gespecialiseerd in de realisatie van windturbineparken. Ze hebben 15 operationele windparken in uitbating, goed voor een geïnstalleerd vermogen van 83 MW.

Aspiravi ontwikkelt, investeert in, realiseert en exploiteert sinds 2002 projecten voor de productie van groene energie. Vandaag is de Aspiravi-groep betrokken bij het beheer van 313 windturbines met een geïnstalleerd vermogen van 1.030 MW.

Infomarkt

U wordt graag uitgenodigd op een infomarkt die de plannen in Gistel in detail zal toelichten. Deze infomarkt zal plaatsvinden in Zomerloos op dinsdag 12 maart 2019.

Van 16u30 tot 19u30 zullen vertegenwoordigers van Storm en Aspiravi aanwezig zijn om u persoonlijk de plannen toe te lichten en uw vragen te beantwoorden.

Alle omwonenden van het windpark zullen de mogelijkheid hebben om in het windpark te participeren via de coöperatieve vennootschappen van Storm of Aspiravi. Op de infomarkt krijgt u hierover meer informatie.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store