Mijn Account

25 jaar Dolle Dagen in Gistel

25 jaar Dolle Dagen in Gistel

Op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni is het weer zover. Gistel viert zijn Dolle Dagen en dit voor de 25ste keer.

Het ontstaan

De handelaars van de Hoog- en Tempelhofstraat organiseerden meer dan 25 jaar geleden een braderie. Na het stoppen van deze braderie gingen enkele enthousiaste ondernemers op zoek naar een alternatief.

"Er moest iéts gebeuren om het winkelen in de stad aantrekkelijk te maken. We sloegen de handen in elkaar met het intussen bekende evenement als resultaat. Het evenement was meteen een schot in de roos, daar moeten we eerlijk in zijn. Duizenden bezoekers komen naar Gistel om een kijkje te nemen bij de vele handelaars, die uitpakken met mooie kortingen. Dit is een win-winsituatie voor iedereen: er is leven in de brouwerij, de handelaars zetten zichzelf in de kijker en ook de horeca pikt zijn graantje mee.",

vertelt Peter Dumarey, één van de organisatoren.

Meer dan een handelaarsactie

Maar de Dolle Dagen zijn meer dan alleen maar een handelaarsactie. Getuigen hiervan zijn de straatanimatie en vele de muziekoptredens.

"We hebben de afgelopen jaren tal van sterke artiesten kunnen strikken, zoals de Romeo’s, Christoff en zelfs Eddy Wally. Ook Radio 2 kwam hier al verslag uitbrengen en we hadden al Miss Belgian Beauty te gast. We mogen fier zijn op wat we samen hebben bereikt.

Ons bestuur is nu ook versterkt met Jeroen Lernout van Leonidas, Thomas Janssens van Elektro Janssens en Geert Cappelle van café De Kroon. De samenwerking verloopt ideaal.

Dit evenement is er voor alle handelszaken van het Gistelse centrum",

zegt Carine, zaakvoerster van Optiek Carine.

Steun van het stadsbestuur

De Handelaarsbond organiseert dit evenement nog altijd met eigen middelen en input van de ondernemers zelf maar dit jaar komt er ook steun van het stadsbestuur.

"De Dolle Dagen zetten de stad uitdrukkelijk op de kaart. We beseffen met het nieuwe bestuur maar al te goed dat dit heel Gistel ten goede komt en dan is het ook vrij logisch dat je de organisatoren een duwtje in de rug geeft met zowel logistieke als financiële steun",

stelt Schepen van economie Dries Depoorter.

Dit jaar staan o.a. optredens van coverbands gepland, randanimatie, shows van Coco Junior en een afsluitende party van DJ DiMaro.

Ook lokale verenigingen en sportclubs nemen deel met een eigen standje.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store