Mijn Account

De Zonnewijzer krijgt een mooi klimaatsubsidiebedrag

De Zonnewijzer krijgt een mooi klimaatsubsidiebedrag

De provincie West-Vlaanderen deed een oproep naar alle lokale besturen om klimaatprojecten - met bijzondere aandacht voor de reductie van CO2 - uit te werken.

De Zonnewijzer diende hiervoor een aanvraag in. Het project werd door de provincie goedgekeurd en kreeg voor de realisatie ervan een subsidiebedrag van maximaal € 74082,18 toegekend.

In 2019 start Gistel met de realisatie van dit ambitieuze project. Het doel is om in totaal een CO2-besparing van 19,88 ton/jaar te realiseren.

Het project voorziet de isolatie van het dak van het lokaal dienstencentrum en de bovenliggende assistentiewoningen, waarbij er een groendak zal gerealiseerd worden en de installatie van zonnepanelen. In het hele gebouw wordt ook een nieuwe en betere verlichting met LED voorzien.

Engagement

Gistel engageert zich ook om het personeel, de bezoekers en de bewoners van de Zonnewijzer en bij uitbreiding alle inwoners van Gistel te sensibiliseren en actief te betrekken in het uitdragen van de energieboodschap.

Gistel stimuleert dan ook het gebruik van de fiets voor het woon- werkverkeer. Ook voor de dienstverplaatsingen binnen Gistel, streven we ernaar om zo weinig mogelijk de wagen te gebruiken. Daarom werden onlangs drie fietsen aangekocht voor de verplaatsing van de personeelsleden.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store