Mijn Account

Nieuw betaalsysteem op het containerpark

Nieuw betaalsysteem op het containerpark

Vanaf 28 maart zal het containerpark volledig overschakelen op een nieuw elektronisch betaalsysteem. Vanaf dan zullen cash betalingen niet meer mogelijk zijn.

Voor de installatie van het nieuw systeem zal het containerpark gesloten zijn op dinsdag 26 maart en woensdag 27 maart.

Er zal aan de in- en uitgang van het park een nieuwe toegangszuil worden geïnstalleerd en ter hoogte van het magazijn komt er een nieuwe betaalzuil.

"Door het vele cashgeld dat ontvangen werd op het park i.v.m. betalende fractie’s en aankoop van o.a. vuilniszakken en om inbraken te vermijden, werd er beslist om zoals in zovele recyclageparken in Vlaanderen over te schakelen op een nieuw elektronisch betaalsysteem.

Cash betalingen zullen niet meer mogelijk zijn. Er kan enkel nog betaald worden met bancontact.

Bezoekers die geen bancontact hebben, kunnen zich melden bij de parkwachter, die een tegoed kan opladen op hun elektronische identiteitskaart. Er wordt dan een factuur opgemaakt die betaald kan worden via overschrijving.

Bij de start van het nieuwe systeem zal er bijstand verleend worden door enkele kringloopkrachten.

Na verloop van tijd en door het niet meer aanvaarden van de muntstukken zou er een betere doorstroming moeten zijn aan de uitgangszuil."

vertelt Geert Deschacht aan MijnGistel

Betaling

Aan de betaalzuil zal u tegoed kunnen opladen op de elektronische identiteitskaart (E-ID) voor de betaling van aangevoerde afvalstoffen en/of de aankoop van artikelen (vuilniszakken, compostvaten, ...). U zult de keuze hebben om exact het verschuldigde bedrag op te laden of een groter tegoed op te laden.

Een handige tip die we meegeven : plaats bij uw bezoek bijvoorbeeld een tegoed van € 20 op uw E-ID-kaart waarmee u meerdere malen het containerpark kunt bezoeken zonder uw E-ID te moeten opladen.

Bij het buitenrijden zal de betaling gebeuren door een afname van het opgeladen tegoed op de E-ID.

Referentiepersoon

Het opgeladen tegoed wordt bijgehouden aan de hand van de referentiepersoon van het gezin gekoppeld aan het verblijfsadres in Gistel. Alle gezinsleden hebben toegang tot het containerpark met hun eigen E-ID en kunnen gebruikmaken van het tegoed dat gekoppeld werd aan de referentiepersoon.

Bij aankoop van artikelen krijgt u na de betaling een ticket waarmee u bij de parkwachter de aritkelen kunt afhalen.

Verhuist u naar een andere wonig buiten Gistel dan kunt u het resterende tegoed terugvragen via het formulier op de website van Stad Gistel of een papieren formulier dat u op het containerpark invult. Het resterende tegoed wordt teruggestort.

KMO-bezoekers van het containerpark kunnen artikelen nog altijd op factuur aankopen op bestelling of via de terminal. De facturen zullen wekelijks bezorgd worden.

De openingsuren van het containerpark kun je op onze pagina hier bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store