Mijn Account

Basisschool De Klimop zet in op taalvaardigheid

Basisschool De Klimop zet in op taalvaardigheid

Volgens directeur Kelly Dildick leren de leerlingen niet alleen taalvaardigheid maar gebruiken ze dit ook om sterke en betekenisvolle taken te presenteren.

"Zo maakten de leerlingen al een echt voorleesverhaal, schreven ze een scenario voor een toneelstuk en stelden ze een nieuws- en weerbericht voor aan hun medeleerlingen. Deze maand gingen de leerlingen van het derde leerjaar aan de slag als echte journalisten. Zij kozen zelf activiteiten uit en schreven er een gepast artikel over met bijhorende foto. Dit alles werd gebundeld tot een echte klaskrant",

aldus de directeur.

Dit alles kadert in het project 'Taaltroef'. In onderwijskringen zijn de ogen gericht op het educatief taalconcept van De Klimop. In het vijfde en zesde leerjaar is er bijvoorbeeld elke week een wiskundeles volledig in het Frans.

Zo blijft het Frans niet beperkt tot woorden en werkwoorden die je uit het hoofd leert, maar zit je wekelijks vijftig minuten in een Franse school… maar dan in Gistel. De Franse taal komt overigens  al vanaf de kleuterklas aan bod.

De peuters en kleuters stappen in de eeuwenoude Japanse traditie van het verteltheater, de kamishibai. De combinatie van voorlezen en theater dompelt de kinderen volledig onder in een verhaal. Buiten in de wilgenhut mogen de kinderen ‘s middags strips lezen.

De laatstejaars lezen voor aan hun jongste schoolgenootjes. De verteltas, de Snippertas, de Schrijfdans, Het Tik-Tak-huis, prachtige beeldtaal in crea-ateliers… zijn nog voorbeelden waarmee basisschool De Klimop enthousiast jong-leert met taal!

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store