Mijn Account

Dorpskernvernieuwing Snaaskerke in zicht

Dorpskernvernieuwing Snaaskerke in zicht

De Dorpskernvernieuwing van Snaaskerke is in zicht. Als alles volgens plan verloopt, starten de werken in maart 2019. Deze totaalvernieuwing van Snaaskerke zal worden opgedeeld in 3 fasen.

Fase 1:

Bij de eerste fase worden de nutsleidingen en rioleringen aangepakt in de centrale straten, zoals de Dorpsstraat en bijhorend plein, Vrijheidsstraat en Dwarsstraat. "Pas daarna volgen de wegeniswerken, maar daarvoor moet nog een aannemer worden aangesteld. In totaal zal deze fase anderhalf tot twee jaar duren", aldus burgemeester Defreyne.

Fase 2:

Bij de tweede fase worden de IJzerweg, Peperstraat en Snaaskerkestraat vernieuwd. "Een ontwerp hiervoor moet nog worden opgemaakt en zullen we bespreken met de inwoners", vervolgt Defreyne.

Fase 3:

Bij de derde fase worden de Dwergenstraat, Kabouterstraat en Dorpsstraat tussen de Kanaalstraat en tot even voorbij de Tovenaarsstraat aangepakt. "Zo hopen we de hele dorpskernrenovatie in één legislatuur af te werken en niet verspreid over twee of zelfs drie ambtstermijnen", meldt Defreyne.

Op de vraag van de inwoners naar voldoende parkeerplaatsen reageert burgemeester Defreyne als volgt:

"In de oorspronkelijke plannen van het vorige stadsbestuur zouden er heel wat parkeerplaatsen sneuvelen. Er zouden niet alleen parkeerplaatsen in de Dorpsstraat zelf verdwijnen, maar ook op het dorpsplein langs de Groene 62. Nu, de ontwerpplannen kunnen we niet volledig omgooien, maar we luisteren wel naar de inwoners.

Zo is er al overleg geweest met de provincie om toch nog parkeerplaatsen te voorzien op het dorpsplein. Als er minder parkeerplaatsen komen in het centrum zelf, moeten inwoners wel nog altijd hun auto kwijt kunnen. Een beslissing is er nog niet, maar de provincie is wel geneigd mee te gaan in het nieuwe voorstel."

Ook de communicatie met de inwoners van Snaaskerke vindt de nieuwe beleidsploeg essentieel.

"Communicatie is essentieel. We zullen een centraal meldpunt inrichten. Wie vragen of opmerkingen heeft, kan die mailen naar dorpskernsnaaskerke@gistel.be. Wij bekijken de aanvragen dan met het studiebureau.

Ook het luik openbare werken op de stedelijke website willen we aanpakken, sneller voorzien van updates en overzichtelijker maken – niet alleen voor de werken in Snaaskerke, trouwens",

aldus Defreyne.

Het kostenplaatje ten laste van de stad komt op 4,5 miljoen euro.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store