Mijn Account

Hanne Boddez pakt de tweede plaats in 'Beste Junior Sommelier'

Hanne Boddez verovert de tweede plaats in 'Beste Junior Sommelier'

De Belgische Sommeliersgilde organiseerde maandag 18 feburari het nationaal kampioenschap voor de 'Beste Junior Sommelier' en de 'Beste Commis Junior Sommelier 2019'.

Deze wedstrijd richtte zich tot de leerlingen van het 6de en 7de jaar (specialisatie drankenkennis) van Hotelscholen en Vormingsinstituten in Vlaanderen, Wallonië en Brussel.

De leerlingen kregen een vragenlijst over de wijn in het algemeen, druivensoorten, de wijnbouw, wijn maken, wijngaarden en alcoholische dranken van Frankrijk.

"De bedoeling van deze wedstrijd is de interesse op te wekken van de jonge 'toekomstige professionals' van het hotelwezen, restauratie en het sommeliersambt door ze met elkaar te laten wedijveren in een theoretische en praktische proef over 'Wijn en Geestrijke Dranken' die in hun latere beroep een grote rol zullen spelen."

zegt De Belgische Sommeliersgilde

De wedstrijd en prijsuitreiking vonden plaats in Halle en de Gistelse Hanne Boddez (in het midden van de foto) veroverde de prijs voor de 2de plaats 'Beste Junior Sommelier van België 2019'!

In 2018 was Hanne al de beste 'Commis Junior Sommelier'. Ze is de dochter van de uitbaters van Sansuniek in Gistel en werkt ook in het restaurant Plat Préféré in Snaaskerke.

Verslag van Hanne

Gisteren vond de gerenommeerde wijnwedstrijd "Best Commis Junior Sommelier & Best Junior Sommelier" plaats in Halle. De wedstrijd richt zich tot leerlingen van het 6de en 7de jaar van de Hotelscholen en Vormingsinstituten in België. Ik zelf ben leerling van het 7de jaar Drankenkennis in Hotelschool Ter Groene Poorte. 

De wedstrijd vond plaats in restaurant Les Eleveurs in Halle. In de voormiddag zijn we gestart met een schriftelijk examen waar onze algemene wijnkennis op de proef gesteld werd en een blinde degustatie van één wijn. Dit resulteerde in drie finalisten die ’s namiddags het praktische examen mochten afleggen.

Het examen bestond uit vijf onderdelen: het openen en serveren van een fles champagne J. de Telmont, het decanteren en serveren van rode wijn, een blinde degustatie van een witte en rode wijn, het herkennen van likeuren/digestieven én een proef op harmonie wijn en gerecht. 

Als je’t mij vraagt was dit best een heel stressvolle dag en kon ik mij soms de vraag stellen: "Waarom doe ik dit?". We hebben uiteraard heel veel getraind en het resultaat mocht er zijn. We hebben tweemaal goud en éénmaal zilver behaald met onze school en zijn daar ook heel fier op!

Dit is mede te danken aan onze coaches! Dit is ondertussen de tweede, maar helaas ook de laatste keer dat ik deelnam aan deze wedstrijd. Vorig jaar behaalde ik met trots de eerste plaats voor Best Commis Junior Sommelier 2018, en dit jaar behaalde ik de tweede plaats voor Best Junior Sommelier 2019.  

Proficiat met deze mooie prestatie!

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store