Mijn Account

Buitenschoolse kinderopvang "De Zonnebloem" vol in krokus

Buitenschoolse kinderopvang De Zonnebloem volzet in krokus

Onze jeugdschepen Ann Bentein zoekt naar een oplossing voor het capaciteitsprobleem bij de buitenschoolse kinderopvang (kinderen van 2,5 tot 12 jaar):

"Het capaciteitsprobleem is niet nieuw en stelt zich ook in de herfstvakantie. We zijn het slachtoffer van ons eigen succes. Voor de komende krokusvakantie is het te kort dag om nog een oplossing te vinden. Een extra speelpleinwerking voor kinderen vanaf 6jaar kunnen we niet ‘rap rap’ inlassen. De begeleiders zijn vooral schoolgaande jongeren, die aan de universiteit of hogeschool studeren en geen gelijklopende vakantie hebben. Het is ook te laat om een externe firma in te schakelen.

Voor de herfst- en krokusvakantie van volgend jaar zullen we sportkampen inrichten in de naburige zaal Zomerloos. Voor de begeleiding kunnen we dan wel tijdig externe firma’s inschakelen. Puur in theorie kan het bestaande bko-gebouw uitgebreid worden, maar dat is budgettair moeilijk haalbaar."

Kinderziekten

En dan was er nog een synchronisatiefout bij de online inschrijvingen. Bij de eerste inschrijvingsronde werden alle aanvragen op een hoop gegooid zodat niet meer achterhaald kon worden wie als eerste had ingeschreven. Ook bij de nieuwe en tweede inschrijvingsronde moesten de ouders aan hun computer wachten tot ze in het systeem geraakten.

Volgens oppositiegemeenteraadslid Kimberly Maenhoudt een systeem dat doet denken aan het verkrijgen van tickets bij populaire festivals en concerten.

Ann Bentein reageert als volgt:

"We zijn gestart met een nieuw softwaresysteem doordat de vorige softwareaanbieder failliet ging. Dit nieuw systeem oogt alvast beter dan het vorige. De problemen die er waren, zullen zichzelf dus oplossen. We spreken van kinderziekten."

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store