Mijn Account

Zal tennisclub De Dreef nog verder kunnen bestaan?

Zal tennisclub De Dreef nog verder kunnen bestaan?

Zal de tennisclub De Dreef zijn deuren moeten sluiten? Ze spelen nu op vier tennisvelden in de Callaertswalledreef die eigendom zijn van de Gistelse kerkfabriek. Maar de kerkfabriek heeft andere plannen met de gronden.

"De club werd opgericht in 1980 en kende verschillende eigenaars door de jaren heen. Wij hebben nog een overeenkomst met de kerkfabriek tot eind 2020. Maar zij willen de gronden verkopen aan vzw Arcade, een organisatie voor bijzondere jeugdzorg die hier een nieuwbouwproject wil inplanten. Wij begrijpen natuurlijk dat de kerkfabriek als eigenaar het recht heeft om met de gronden te doen wat ze wil, maar we willen wijzen op het sociaal belang van de club.

We hebben al gesprekken gevoerd met de kerkfabriek en Arcade, hoewel wij nooit betrokken werden bij dit dossier. Ook het eventueel verdwijnen van een waardevol stuk groen baart velen zorgen. We reiken de hand naar het nieuwe stadsbestuur om alle betrokken actoren in dit dossier als een volwaardige gesprekspartner te beschouwen.

Kijk, als jarenlang huurder hadden wij graag de kans gekregen om eventueel zelf een stuk van de site te kopen. Misschien is er zo toch nog plaats voor één of twee velden. We hopen dat we bij dit dossier betrokken worden."

Pieter Decrock, die aangeduid werd als nieuwe clubvoorzitter

Geen twijfel voor de kerkfabriek

Het akkoord is al gesloten, nu nog wachten op de goedkeuring.

"Er is een principieel akkoord met de vzw Arcade over de verkoop. Er is alleen nog de goedkeuring nodig van het agentschap bijzondere jeugdzorg".

Johan Verhaeghe, voorzitter van de kerkraad

Arcade wil graag centrale locatie.

"De tennisclub is al vele jaren op de hoogte van de plannen. Het contract loopt op 31 december 2020 af en wordt niet verlengd. Arcade is nu actief in deelgemeente Zevekote, maar wil vanuit een meer centrale locatie werken. We bieden kwalitatieve hulp aan minderjarige jongeren in een problematische leefsituatie en hun gezin(nen) aan. Deze hulp gebeurt ofwel via contextbegeleiding of residentieel verblijf van één of meerdere kinderen. Ik wil er wel op wijzen dat er nog geen plannen werden uitgetekend. Wel hebben we de intentie om onze administratie en meer dan veertig bedden op de nieuwe locatie onder te brengen."

Luc Wicke, directeur

Geen bouwplannen

Het stadsbestuur weet nog van geen bouwplannen.

"Wij hebben nog geen bouwaanvraag of –dossier ontvangen. Maar de kerkfabriek heeft als eigenaar van de gronden natuurlijk haar rechten."

Wim Aernoudt, Schepen van Ruimtelijke Ordening

Ook volgens Dries Depoorter zijn er nog geen bouwplannen ontvangen geweest.

"In theorie zouden we kunnen een tennisveld aanleggen bij de jeugdsite nabij Zomerloos, maar wie zal dat dan onderhouden? Ik geloof eerder in een nauwe samenwerking tussen De Dreef en onze andere stedelijke tennisclub Ghistelehof."

Dries Depoorter, Schepen van Sport

Programma

Desondanks het slechte nieuws blijven ze bij 'De Dreef' niet bij de pakken neerzitten.

"We zullen ons ook toeleggen op het organiseren van tennislessen en nemen alvast deel aan de interclubcompetitie met drie ploegen. Ons groot jeugd- en volwassentornooi, dat zal plaatsvinden van maandag 19 augustus tot en met zondag 1 september, wordt alvast het hoogtepunt van ons seizoen.

We lanceren ook een oproep naar nieuwe leden. Je kan ons mailen op tcdedreef@gmail.com. Wij zijn ervan overtuigd dat de club op deze site nog steeds heel wat potentieel heeft. Het seizoen start pas eind maart en we hebben al 64 leden. We mikken dit jaar op honderd spelers."

Emmanuel Markey, de nieuwe secretaris en Peter Dansercoer, de nieuwe penningmeester

Wij hopen alvast op een goed einde voor de club!

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store