Mijn Account

Hakhoutbeheer bruggen over E40

Stad : Hakhoutbeheer bruggen over E40

Vanaf 23 januari start het Agentschap Wegen en Verkeer met de uitvoering van houthakbeheer op de kwartkegels van de bruggen van kruisende wegen over de autosnelweg A18 - E40 vanaf Jabbeke tot aan de Franse grens.

Het einde van de werken wordt voorzien op 15 maart. De uitvoering van de werken is afhankelijk van verschillende factoren (bv. weersomstandigheden).

De werken worden uitgevoerd bovenop de brug met gebruik van één rijvak.

Hakhoutbeheer is een eeuwenoude en alternatieve vorm van beheren van bomen en struiken. De bomen en struiken worden daarbij afgezaagd op een tiental meter boven de grond. In volgende seizoenen schieten ze opnieuw uit. De taluds van de bruggen worden aldus in gesnoeid, in hakhout gezet, meer bepaald aan de kwartkegels en brughoofden.

Het opschot aan waterafvoergreppels, verharding, metselwerk ... wordt definitief weggenomen om verdere beschadigingen te voorkomen.

De werken zijn noodzakelijk voor de veiligheid en instandhouding van de brugconstructies. Tijdens deze werken is ook het verzamelen van zwerfvuil, het kuisen van de verharding etc. voorzien.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht gevonden. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Succes! Je reactie is geplaatst. Bedankt!

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw!

Antwoorden op

De nieuwe city app voor alle Gistelse inwoners!

Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier info raadplegen over Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote.

Google Play Store App Store